Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Jazzgudstjeneste

JUL
08

Jazzgudstjeneste


Dato Fredag d. 8. juli 2022, kl. 20:00
Medvirkende
Jens Frederik Olsen og Susanne Freddin Skovhus
Jazzgudstjeneste

Fredag d. 8. juli kl. 20. holder holder kirkens præster jazzgudstjeneste sammen med bassist og komponist Anne Mette Iversen. 

Den danske bassist og komponist Anne Mette Iversen, tidligere 14-årig resident i New York og nu på 10. år bosat i Berlin; har til denne lejlighed sammensat en gruppe af ’yndlingskollegaer’ som hun i tidens løb har arbejdet sammen med i forskellige konstellationer.

Anne Mette har udgivet 11 albums som bandleder, inkl. Et dobbeltalbum som komponist for og kunstnerisk leder af Norrbotten Big Band (S). Hun har den Berlin-baserede kvartet Ternion Quartet, sin internationale gruppe fra New York (AMI Quartet & Quartet +1), Double Life der er et Quartet-samarbejde med strygekvartetten 4Corners og en kammermusikalsk jazz-kvintet Poetry of Earth.

Hun arbejder også som gæstekomponist og dirigent for forskellige big bands, senest havde hun et samarbejde med Subway Jazz Orchestra i Köln. For år 2016 var hun huskomponist for Norrbotten Big Band.

Derudover har hun optrådt med utallige musikere rundt om i verden, og har kurateret events for Den Danske Ambassade i Washington DC og Generalkonsulatet i New York.

I februar 2020 startede hun som professor i jazzkomposition og arrangement ved Musikinstituttet Hochschule Osnabrück, og er siden vintersemestret 2021 leder af jazz afdelingen.

Sangerinde Christine Skou om sig selv: Jeg har levet mit halve liv i DR som børne- og pigekorssanger, tv-vært og skuespiller. Her har jeg som barn og ung optrådt med Danmarks Underholdningsorkester – både som solist og korsanger. Jeg er stor fan af orkestret!
Jeg er desuden uddannet sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har i mange år arbejdet som sanger og skuespiller. Jeg har været vært på familie- og skolekoncerter med Århus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og DR Symfoniorkester. De sidste 15 år har jeg været ansat som sang- og korlærer på Glostrup Musikskole og som kompagnon-lærer i musik og rytmik i indskolingen i Roskilde Kommune. Jeg har været vært på Kaj og Andrea i 12 år og er også børnebogsforfatter, sangskriver, skuespiller og vært på oplæsningskanalen Carlsen Kids, men først og fremmest er jeg sanger og musiker – og et liv uden musik er utænkeligt for mig.

Saxofonist Niels Vincentz har været en fast bestanddel af den danske jazzscene de sidste 30 år. Han boede 10 år i New York, hvor han etablerede professional kontakt til jazz legende, trommeslager Billy Hart, med hvem han siden har indspillet flere albums. Niels er en eventyrlysten, og moderne saxofonist, med flair for harmonisk sofistikeret og kreativ jazzharmonik. Efter årene i New York vendte han tilbage til Danmark, hvor han har bosat sig på Djursland.

Pianist og komponist Søren Møller er uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og Manhattan School of Music i New York. Han har i perioden 2002-12 været en fast del af den amerikanske jazzscene, hvor han har spillet og indspillet med en række af de mesttoneangivende musikere. Her iblandt Dick Oatts, Joel Frahm, Ari Hoenig,Jason Marsalis, Antonio Sanchez, Ambrose Akinmusire, Jonathan Blake,David Sanchez, Miguel Zenon m.fl. Har desuden turneret i Zimbabwe, Malawi, Mozambique, Tanzania og Sydafrika, samt en række europæiskelande og optrådt i Carnegie Hall, samt spillet livekoncert for 8 millioner seere på tv-stationen Arte med Chiwoniso & Max Wild. Som komponist har Søren Møller komponeret danseforestillingen Song of Songs til Aarhus Pigekor, samt bestillingsværker til DR Big Band, BigBand De Canaries, Aarhus Jazz Orchestra, Tip Toe Big Band og den klassiske blæserkvintet Kirin Winds.
Til daglig er Søren Møller Adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium med piano, komposition og sammenspil på programmet og leder af DJBFAs Kompositions Camp!

Trommeslager Thomas Præstegaard har i mere end ti år været aktiv som trommeslager i mange forskellige sammenhænge på den danske musikscene, og desuden tourneret internationalt. Her kan blandt andet fremhæves et mangeårigt samarbejde med saxofonisten Jesper Zeuthen, hvor Thomas medvirker på flere anmelderroste udgivelser. Thomas står også bag udgivelser med egne grupper, og er stifter af pladeselskabet Shimmy Beat Records.

Efter gudstjenesten serveres der et glas og lidt snacks. 

Kom og vær med til en festelig aften.